Irodáink küldetése és sikerének alapja, hogy Ügyfeleink szerint jogi tanácsaink személyre szabott, hatékony és gyakorlati választ adnak üzleti problémáikra.
Fő célkitűzésünk, hogy tanácsadói munkánk során mindenkor egyedi megoldásokat dolgozzunk ki ügyfeleink összetett igényeire. Hiszünk abban, hogy tudásunk és tapasztalatunk közvetlenül is növeli ügyfeleink cégének és szolgáltatásainak az értékét.
 
 A folyamatosan bővülő, szerteágazó tevékenységű hazai és nemzetközi ügyfélkör igényeinek kielégítése érdekében szolgáltatásaink alapvetően a gazdasági jogterületet ölelik fel. Jogi tanácsadási és képviseleti gyakorlatunk érinti a klasszikus polgári jogi jogterület valamennyi válfaját, így különösen társasági-, ingatlan-, munka-, IT- és szerzői/szellemi alkotások joga. Mindezeken túl rendszeresen képviseljük ügyfeleink érdekeit közbeszerzési és peres eljárásokban, valamint közigazgatási ügyekben, de tevékenységünk kiterjed a civil szféra igényeinek kielégítésére és magánszemélyek kiszolgálására is.
 Munkánk során szoros együttműködésben dolgozunk más ügyvédi irodákkal, nemzetközi és hazai könyvelő irodákkal, könyvvizsgálókkal, marketing- és informatikai cégekkel, igazságügyi műszaki szakértőkkel, ingatlan-ügynökségekkel, valamint hitel- és biztosításközvetítőkkel. Ezáltal nemcsak jogi, hanem a más területeket is figyelembe vevő komplex gazdasági megoldásokat tudunk kidolgozni.Irodánk a folyamatos, szakmai önképzés mellett nagy hangsúlyt fektet az élő szakmai nyelvtudásra, illetve külföldi jogrendszerekben való tájékozódás képességére.
Azokon a jogterületeken, ahol Irodánk maga esetleg nem rendelkeznék a specializált ismeretekkel, ott a két partner irodánkkal fennálló megállapodások alapján bármikor tudjuk biztosítani a kívánt megoldásokat, így különösen büntetőjog, szabadalmak vagy más, speciálisabb témák esetén. Irodánk kiterjed kapcsolathálóval rendelkezik vidéki ügyvédi irodákkal, így hatékonyan és alacsony költséggel tudja a székhelytől eltérő helyszínen történő jogi szolgáltatást biztosítani. Az együttműködésről itt olvashat részletesebben.

Az alapítástól eltelt több, mint 10 év alatt immár magasan képzett és komoly szakmai hátt
érrel rendelkező csapat alakult ki és áll ügyfeleink (gazdasági társaságok, pénzügyi vállalkozások, magánszemélyek, egyesületek, alapítványok stb.) rendelkezésre. Irodánk jelenleg nyolc jogász rendelkezésre állását tudja garantálni, ezáltal biztosítva a mindenkori gyors reakcióidőt, illetve a szükséges specializált szakértelmet. Munkánkat többtagú titkársági, illetőleg adminisztrációs háttér teszi folyamatossá, gyorssá és megbízhatóvá.

A Madarassy Ügyvédi Iroda 2003-ban kezdte meg működését. Az Irodánk alapítója dr. Madarassy Tamás ügyvéd (korábban a Corvinus egyetem üzleti jogi tanszékének adjunktusa).