Sprawdź oferty
hoteli wellness!

info@hotelklaszter.hu +36 70 433 5917

Świąteczne długie weekendy

inne oferty

Wellness weekend

Beatles-múzeum nyílik Egerben a Hotel Koronában

Hosszú évek várakozását követően 2015. május 15-én végre megnyitja kapuit Egerben az Egri Road Beatles Múzeum. Egész Egerben a Beatlesről fog szólni a nap, ami 12 órakor a múzeumnak otthont adó Hotel Korona Egerben indul egy sajtótájékoztatóval.
 
 

 

Ezt követően Bródy János nyitja meg a tárlatot 13 órakor, majd 13:15-kor elindul a legendás magyar zenészekből és a sajtó képviselőiből álló első turnus. 14 órakor állófogadással kedveskedünk vendégeinknek. 16 órakor az Uránia moziban folytatódik a program, ahol az Egy nehéz éjszakája című filmet nézhetik meg az egybegyűltek. A napot este 20 órától a Dobó téren a The BlackBirds zenekar nagyszabású szabadtéri koncertjével zárjuk.

nagyközönség a gyűjteményt a hivatalos megnyitót követően tekintheti meg –pénteken és szombaton a múzeum hosszabbított nyitvatartással üzemel. A maximum 30 fős turnusok pénteken 16.15, 17.00, 17.45, 18.00, 18.45, 19.30, 20.15 és 21.00-kor indulnak.

 

Bródy János nyitja meg az Egri Road Beatles Múzeumot május 15-én

 

Hosszú évek várakozását követően 2015. május 15-én végre megnyitja kapuit Egerben az Egri Road Beatles Múzeum. A tárlatot, melyet Bródy János nyit meg, elsőként legendás magyar zenészek nézhetik meg, a nagyközönséget pedig filmvetítéssel és The BlackBirds koncerttel is várják a szervezők.

 

Egri Road néven – mely a zenekar híres Abbey Road című albumára utal – állandó Beatles gyűjtemény nyílik 2015 tavaszán a Hotel Korona Eger szálloda épületében.  Május 15-én a sajtónyilvános, de zárt körű megnyitón az ország legendás zenészei – köztük Balázs Fecó, Bergendy István, Frenreisz Károly, Takáts Tamás és Török Ádám – nézhetik meg először a különleges kiállítást.

 

A nagyközönség a gyűjteményt a hivatalos megnyitót követően tekintheti meg –pénteken és szombaton a múzeum hosszabbított nyitvatartással üzemel. A maximum 30 fős turnusok pénteken 16.15, 17.00, 17.45, 18.00, 18.45, 19.30, 20.15 és 21.00-kor indulnak. A turnusokra regisztrálni május 1-én reggel 8 órától lehet a www.beatlesmuzeum.hu honlapon.

 


Nem csak a múzeumban, egész Egerben a Beatlesről fog szólni a nap: délután az Uránia moziban a zenekar legendás – digitálisan, 4K minőségben felújított – filmje, az Egy nehéz nap éjszakája vetítésére várják a publikumot, míg a napot a múzeum hivatalos zenekara, az idén már tizenegy éves The BlackBirds ingyenes szabadtéri koncertje zárja.

 

Peterdi Gábor és Molnár Gábor évtizedek óta gyűjtik a Beatleshez kapcsolódó hangzóanyagokat és relikviákat, ezeknek ad végre méltó helyet a Hotel Korona Eger. Molnár Gábor, a Halhatatlan Beatles című könyv szerzője,a hatvanas évek végétől napjainkig több száz lemezhez, DVD-hez és egyéb Beatles emlékhez jutott hozzá, míg Peterdi Gábornak1978 óta a hang- és videó anyagok mellett számos értékes tárgyi relikviát, könyvtárnyi szakirodalmat és korabeli kiadványt sikerült megszereznie.

 

A kiállítás Eger patinás belvárosában, a Csiky Sándor 30-32. szám alatt, a Hotel Korona Eger termeiben, illetve pincéjében kerül kialakításra. A szervezők a kornak megfelelő technikai színvonalon szeretnék bevezetni a látogatót a zenekar világába. A pincehelyiségben rövid, filmes bevezető után kronológiai sorrendben, multimédiás falak alkalmazásával mutatják be a Beatles történetét. Filmrészletek, korabeli híradók, interjúk, koncertfelvételek lesznek gombnyomásra megtekinthetőek, illetve fejhallgatón keresztül hallgathat majd bele a látogató a zenekar műveibe. A vitrinekben korabeli sajtótermékek, ruhadarabok, makettek, limitált kiadások, ritkaságok kerülnek elhelyezésre. Bábúk, poszterek, zászlók, fali grafikák, a zenekar hangszereinek pontos mása, a Sárga tengeralattjáróba való bepillantás, a Bors Őrmester lemez monumentális megjelenítése, játékok és élményfotózás varázsolja majd vissza a látogatót a legendás hatvanas évekbe.

 

Hasonló múzeum jelenleg Liverpoolban, Halléban, illetve Buenos Airesben található. Cél, hogy a gyűjtemény az adottságokhoz mérten versenytársa, egyben partnere is legyen ezeknek a tárlatoknak. A későbbiekben a szervezők szeretnék a fenti múzeumokkal szorosra fűzni a kapcsolatot, és időszakos kiállításokra bérbe venni egyes tárgyakat. A tervek között szerepel a hatvanas évekhez, illetve a zenekarhoz kötődő személyek vendégül látása, koncertek, Beatles kvízek, városi események szervezése is.

Kapcsolódó képek

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo