Sprawdź oferty
hoteli wellness!

info@hotelklaszter.hu +36 70 433 5917

Świąteczne długie weekendy

inne oferty

Wellness weekend

Augusztus 20-i ünnepségek, utcafesztivál, népzenei gála Egerben

A 2014 augusztus 20-i városi ünnepségről, a tűzijátékról és az aznapi utcafesztiválról is mindent megtudtok a következőkben. Ám a héten lesz még népzenei gála, Pink Floyd est, hangverseny, tóparti, zene, tánc és falunap is.
Itt az eseménynaptárunk további szíves áttekintésre. Az augusztusi moziműsort nálunk megtaláljátok, ahogyan az időszakos kiállításokat is összegyűjtöttük.

 

A legjobb tán az lesz, ha a hétfővel kezdjük a hetet. A Vitkovics Ház udvarán Latin gitárestet ad Tóth László és ifj. Tóth László, a 18 órakor kezdődő eseményre a belépés 1 000 Ft-ba kerül. A Cantemus hangversenyre 500 Ft-ba kerül a belépő, ez 19 órai kezdettet látható és hallható a Kepes Központban. A Tóparti Napok Bélapátfalván című program kétnapos, ezen a napon az Alma Együttes lép fel.

 

Kedden, az előbb említett Tóparti Napokon lesz tűzijáték, retro disco, a sztárvendég pedig Baricz Gergely. Az Ostrosi Falunapon is lőnek fel tüzes és látványos játékokat, de egész nap csomó jó program szerepel a kínálatban. 
Egerben a már hagyományos Fáklyás Királyköszöntővel indul el a városi ünnep. A Dobó térre várnak titeket 18:30-ra, ahol a köszöntő és tárogatás után startol a fáklyás felvonulás várba, ahol ünnepi beszéd, műsor és emléktábla koszorúzás a menet.

 

Szerdáról, Augusztus 20-ról, a tűzijátékról, a Fazola Fesztivál elnevezésű utcafesztiválról, az Országzászló avatásról és díszünnepségről MINDENT MEGTALÁLTOK EBBEN A CIKKÜNKBEN. A részletes ajánló tartalmaz még kertmozit, színházi előadást, na és Eger környéki ünnepségeket is. ITT pedig minden fontos infót megtudtok az útlezárásoktól egészen a tűzijáték menetéig.

 

Csütörtökön frissül a moziműsor, ez alap ebben a bekezdésben. Noszvajon Észt-est lesz a De la Motte-kastélyban, ingyenes. A fáklyás kazamatavezetés a várban már nem az.

 

Péntekre a Felnémeti Esték sorozat következő epizódját, ahol Nagy Ernő fetőművésszel találkozhattok. Juhász Tiborral kiegészülve térnek vissza az egri Kiss fivérek (Kiss Norbert, Kiss Richárd vagyis az NKR Band) az érsekkerti Zenepavilonba, hogy egy jó kis Pink Folyd estet rittyentsenek nekünk, ahogy azt minden évben megteszik. Az ingyenes koncert 19 órakor kezdődik, és a tervek szerint az előadáshoz élőben szinkronizált VJ vetítés is jár majd! Az István-napi bortúrán 50% kedvezményt kapnak az Istvánok, irány Noszvaj és a Kis-Imányi pincesor.

 

Szombaton és vasárnap lesz a XVIII. Egri Népzenei Gála és Szakmai Napok idei rendezvénye. Megnyitó, hangverseny (Eszterházy téri színpad), fórum és esti muzsika az első nap kínálata. 16 órától az egri várban, 17 órától a Széchenyi utcában szabadtéri Taoista Tai Chi bemutatót tart a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság egri csoportja, amely idén ünnepli fennállásának 10. évét. Egerszalókon Blues kocsmával folytatódik a tücsök zenélés, a noszvajiak pedig fröccspartival készültek erre a szombatra. Az Operett varázs előadással ér véget az Agria Nyári Játékok 2014-es kiadása, este a Mustang Country Bárban nyárzáró salsa-zumba-retro buli vár rátok.

 

Vasárnap járjatok természetet, Bükki Vörös Meteor Sportegyesület a Bánya-hegy - Dédestapolcsa útvonalon túrázik egy nagyot. A népzenei gála 10-kor folytatódik hangversennyel az Eszterházy téri szabadtéri színpadon, a Gálahangversenyre 15 órakor kerül sor a Bartakovics közösségi házban.

Eger és környékén szálláshelyeket IDE kattintva tekinthetitek meg!

Forrás: egriprogramok.hu

Kapcsolódó képek

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo