Sprawdź oferty
hoteli wellness!

info@hotelklaszter.hu +36 70 433 5917

Sprawdzę

Duna Relax & Event Hotel ****

1 osoba 2 noc

28 700 Ft

Oferty dnia- pakiety wellness

Duna Relax & Event Hotel **** -
Standard kétágyas szoba / 1 osoba / 2 noc

Duna Relax & Event Hotel ****
Sprawdzę 28 700 HUF

Rangos nemzetközi design-díj a noszvaji háznak

Az International Hotel Awards idei évi szakmai versenyén – 17 kategória közül – „The Best New Small Hotel Construction ß Design” kategóriában a noszvaji négycsillagos Oxigén Hotel és Zen Spa nyert.

A rangos szakmai elismerést november 29-én, a szállodában mutatták be. A programot dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő nyitotta a térség turisztikai fejlesztéseinek ismertetésével, majd Farkas Tamás, a ház ügyvezetőjétől megtudhattuk, hogy a mindössze egy éve átadott, alapvetően gyerek- és bababarát hotel idén nyáron 90 százalékos átlagos kihasználtsággal üzemelt, és az őszi időszaktól kezdve is elégedett a tulajdonosi kör a foglaltsági mutatókkal.

 

A belső terek kialakítását Varró Zoltán belsőépítész és designer végezte csapatával, ő a díjbemutató alkalmával a szálloda kilakításának koncepciójába avatta be a meghívottakat. Egyedi stílus kell, mondta, valami más, mint ami másutt található, mivel ez az új trend a világban, ezért ugyanezt a vonalat követték Varróék is. A ház különben Noszvaj egyik régi kastélyépülete (a közelben található egy nagyobb is), így azt a megoldást választották, hogy egy angol vidéki kastély hangulatát teremtik meg a teljesen átalakított házban, valamint a környezet, az épületet körülvevő erdőt is „bevonják” a koncepcióba. A lobbi kellemes félhomálya, berendezése ezt idézi. Az étterem átépítésénél meghatározó volt az alagsori elhelyezkedés, valamint a boltozatos jelleg, itt színek (sárga/fehér csíkos) segítségével oldották a hangulatot. Mivel a ház lakosztályait a legfelső – utólag hozzáépített – szinten alakították ki, így a tervezőknek ez esetben nem volt annyira megkötve a kezük, szabadon szárnyalhatott a fantázia. A fák lombjai fölé nagy ablakos, világos tereket terveztek, sok-sok pihenő, nézelődő résszel, és fürdőkáddal az ablakban.

 

Az emeleti vendégszobákban az angolos, vidéki stílust próbálták visszahozni, és itt külön kiemelnénk azt az ötletet, ami szintén egyedi a házban: gyerekágyként is funkcionáló kanapékat tettek az ablakok alá, így a pótágyak okozta kempingjelleg e házban szerencsére ismeretlen. Végül a keleti japán stílusban kialakított spa-részleget mutatta be a tervező, ahol a természet közeliséget, a letisztult formákat és a magas minőségű burkolóanyagokat, textileket helyezték előtérbe a koncepció érdekében. A felnőtt rész mellett kialakított gyerek vizivilág is fontos és meghatározó része a hotelnek, itt kerthangulatot, tavi jelleget álmodtak meg: mesefigurákkal, erdőrészletekkel próbáltak különleges hangulatot teremteni a legkisebbeknek.

 

Forrás: turizmusonline.hu

Kapcsolódó képek

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo