Sprawdź oferty
hoteli wellness!

info@hotelklaszter.hu +36 70 433 5917

Świąteczne długie weekendy

inne oferty

Wellness weekend

Pótfelvételi 2016

Nem vettek fel sehova az általános felvételi eljárásban?
 
Vagy nem is adtál be felvételi jelentkezést sehova, de mégis szeretnél ősztől továbbtanulni?
 
Nincs veszve még semmi, itt a 2016. évi PÓTFELVÉTELI!
De gondold át alaposan a döntést, mert ezúttal csak EGYETLEN INTÉZMÉNY, EGYETLEN SZAKÁRA adhatod be a jelentkezésedet!
 

Segítünk, mire figyelj!

 

  7 + 1 TIPP, HA SZEPTEMBERTŐL FŐISKOLÁRA SZERETNÉL JÁRNI   

Bár lehet, hogy még a Balaton-parton lógatod a lábad, és a naplementében gyönyörködsz, muszáj arra is gondolnod, mi lesz veled ősztől. Ezért összegyűjtöttük, mire érdemes figyelned, ha első körben lecsúsztál a felvételiről, de szeptembertől mégis egyetemista szeretnél lenni.
Még nem késő. A pótfelvételi a második esély!

 

  #1 NO PANIC!  
Nem vettek fel sehova, vagy eddig nem is felvételiztél semelyik felsőoktatási intézménybe? Végy egy nagy levegőt, és böngészd át, mely intézmények mely karán van lehetőség pótfelvételire!

 

  #2 VÁLASSZ OKOSAN!  
A pótfelvételin már csak egy képzésre jelentkezhetsz, ezért érdemes alaposan átgondolnod, hogy mi legyen az az egy. "Érdemes mérlegelni, milyen lehetőségekhez juttatja a fiatalokat az intézmény és a szak, amit választanak. Például hogy jó eséllyel lesz-e munkahelyük és milyen fizetést visznek majd haza, ha kikerülnek az iskolapadból." - mondja Dr. habil. Vass László, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora. „A Metropolitan hallgatóinak 87 %-a három hónapon belül elhelyezkedik a tanulmányaik befejezése után.” – teszi hozzá.

 

  #3 ÉLJ A LEHETŐSÉGEKKEL!  
Nem akadály, ha nincs 280 pontod az érettségid és a tanulmányi eredményed alapján, vagy nem tettél emelt szintű érettségit. Jelentkezz olyan alapképzési szakra, ahol nem a középiskolai és érettségi eredmények számítanak, hanem a felvételi vizsgán nyújtott teljesítmény. Később még lesz lehetőséged átjelentkezni másik szakra. Vagy választhatsz felsőoktatási szakképzést is, ahol alacsonyabb a ponthatár, így könnyebb bekerülni.

 

  #4 IRÁNY A NYÍLT NAP!  
Menj el a pótfelvételi nyílt napra, ahol minden fontos információt megtudhatsz a kiválasztott intézményről és a szóba jöhető szakokról!

 


  #5 TERVEZZ A KÖLTSÉGEKKEL!  
A pótfelvételi jelentkezés 5000 Ft-ba kerül, ez egy egyszeri díj. A szak, amit választasz, minden bizonnyal önköltséges lesz, vagyis félévenként egy fix összeget, azaz tandíjat kell majd fizetned. Érdemes utánajárni, tudsz-e részletfizetést kérni. Kérdezd meg az intézmény felvételi irodáján vagy tanulmányi osztályán, mit tartalmaz a költségtérítési díj, és hogy a tandíjon felül kell-e még fizetned valamiért: például a nyelvoktatásért, tankönyvekért, tréningekért, stb!

 

  #6 PONTOZZ!  
A pótfelvételin az a szabály, hogy a ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint az általános felvételi eljárásban. Mielőtt jelentkezel, ellenőrizd, hogy hány ponttal lehetett bejutni a kiszemelt szak önköltséges változatára!

 

  #7 ÜGYELJ A HATÁRIDŐKRE!  
Idén a pótfelvételi beadási határideje július vége a pótfelvételi ponthatárokat pedig augusztus közepén hirdetik ki. A jelentkezés kizárólag elektronikusan zajlik július végétől

 

  +1:  
Ha nem találod pont azt a képzést a pótfelvételin, mint amire eredetileg jelentkeztél, akkor se csüggedj el, mert biztosan találsz hasonlót! Ha elkezded az egyetemet, nem veszítesz el egy évet. És, bár később lehet szakot váltani, nem ritka az sem, hogy valaki megszereti a megkezdett képzést és már nem is akar máshova járni!

 

Forrás: http://www.metropolitan.hu/

Kapcsolódó képek

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo