Biuletyn

Zapisz się, aby mieć zawsze najświeższe informacje!

Mintaprojekt az északi régió turizmusának fejlesztésére

Mintaprojekt az északi régió turizmusának fejlesztésére című cikkel jelent meg a Turisztikai Hotel Klaszter a Turizmus Online-ban.

A pár soros tájékoztatás 2013. Március 13-án jelent meg a következő információkkal:


"Tavaly májusban huszonkét partner részvételével alakították meg az Észak-Magyarországi Turisztikai Hotel Klasztert - jelentette be kedden a hevesi megyeszékhelyen Marosi Zsuzsanna, a Travel Online Kft. ügyvezetője, a négy csillagos Hotel Eger Parkban tartott konferencián és sajtótájékoztatón.

 

A szakmai találkozón Soprontól Egerszalókig, illetve Zalakarostól Hajdúszoboszlóig a klaszter tagok, a támogató partnerek és az ügyfelek vettek részt.

 

Marosi Zsuzsanna, a Turisztikai Hotel Klaszter menedzsment cég képviseletében köszöntötte a szakembereket. Elmondta, hogy három évvel ezelőtt olyan programot hirdettek meg, amely egyedi ajánlatok piaci megjelenését tartalmazta. Ezeket először a turisztikai beszállítókkal egyeztették, majd 2012 májusában szállodákat is bevonva alakították meg a klasztert.

 

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz hónap jelentős eredményeket hozott. Sikerrel pályáztak és 55 millió forint európai uniós támogatást nyertek el  "Közös online vendég és partnerszolgáltatás koordináló rendszer kialakítására Észak-Magyarország turizmusáért." című program megvalósítására.

 

Morvai Balázs projektmenedzser arról beszélt, hogy április 1-jével indítják az új programot és 2015. március végéig - a zárásig -, összesen 65 millió forintos fejlesztésre törekszenek. A turisztikai klasztert azért hozták létre, hogy ezzel az idegenforgalomban érdekelteket összefogják, egymást segítsék, összehangolják a tevékenységüket és különböző fórumokon közösen jelenjenek meg.

 

Emlékeztetett, hogy ez egy olyan mintaprojekt lesz, amely Észak-Magyarország idegenforgalmának fejlesztésére szolgál, elsősorban a bor-, a konferencia-, az egészség- és a gyógyturizmus erősítésére. Ennek a régióbeli megvalósítása után a kidolgozott módszereket szeretnék továbbfejleszteni és országosan is alkalmazni.

Ebben a folyamatban lényeges a folyamatos kapcsolattartás, a marketing- és a monitoring munka, illetve az infrastruktúra fejlesztése. Bíznak abban, hogy a klaszter tagok száma a következő időszakban tovább bővül és még többen kapcsolódnak be a közös munkába.

 

A továbbiakban Balázs Csaba klaszter elnök arra hívta fel e figyelmet, hogy az északi régió sokszínű értékeit igyekeznek összehangolni, elsősorban az adottságoknak megfelelően a bor-,a konferencia-, az egészség- és a gyógyturizmus erősítésére. A mintaprojekt kidolgozásával szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy tovább javuljon a régió versenyképessége, növekedjenek a jövedelmek és új munkahelyek szülessenek. Így várható, hogy az elkövetkezendő években még több vendéget fogadhatnak majd. Ehhez pedig elengedhetetlen a minőségi ellátás, továbbá hogy a klaszterben résztvevők közös védjeggyel jelenjenek meg a piacon. A jövőben egységes online felületeket is biztosítanak annak érdekében, hogy a tagok ezen keresztül is érezzék az együttműködés, a támogatás fontosságát.

 

A projektben szereplő, tervezett rendszer működtetéséhez elengedhetetlen, hogy a résztvevők egy zárt kommunikációs multiplatformot hozzanak létre az észak-magyarországi turisztikai régióban - vélekedett Tóth Jutka, klaszter menedzser. Ez olyan információs eszköz lehet, amely a jövőnek szól és a megfelelő adatbázissal szolgál majd - többek között - a partnerek csomagajánlatairól, árairól, szolgáltatásairól. Ehhez természetesen valamennyi klaszter tag hozzáférhet majd.

 

Már a főbb desztinációkat is kijelölték, amelyek elsődlegesen Lengyelországra, Csehországra, Németországra és Romániára irányulnak. Januárban például egy turisztikai kiállításon vettek részt Lengyelországban, ahol már az észak-magyarországi Turisztikai Hotel Klaszter is bemutatkozott. Ebben az évben még négy alkalommal kerül sor hasonlóra, a borászatokkal közös szerepléssel."

Kapcsolódó képek

logo logo logo logo

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo