Tekintse meg
Wellness és Hotel kínálatunkat!

info@hotelklaszter.hu +36 70 433 5917

Ünnepi hosszú hétvége

További ajánlatok

Wellness hétvége

Vándorúton 2014. - Eger

Vándorúton - otthonról haza
Elődeinkkel és utódainkkal mind egyek vagyunk, részei az Életnek, e nagy körforgásnak, amiben születés és enyészet természetes rendben követik egymást. A természet érzéktelen, mi töltjük meg érzelmekkel: örömmel és bánattal, kacajjal, könnyekkel (...) és az élet megy tovább. Közben járjuk az utakat, keressük helyünket a világban.
 


Mindannyian elgondolkodunk néha az életen, az élet értelmén, örök téma ez a művészet minden ágában. Ezt tapogatja le, járja körül Szűcs Gábor rendező-koreográfus is a Hargita Együttes Vándorúton című új műsorában, megállva egy táncra életünk egy-egy kulcspontjánál a születéstől a halálig. Vagy inkább az újraszületésig.
 

Velünk, bennünk él kultúránk. Örököljük, gyarapítjuk és átörökítjük utódainknak.
A műsor folyamán különböző tájegységeink táncai elevenednek meg a színpadon. Felcsík, Jászság, Nyírség, Szilágyság, Kalotaszeg, Bonchida, Mezőkölpény, Vajdaszentivány sorakoznak egymás után. Különbözünk, mégis oly hasonlóak vagyunk. Hasonlóak érzéseink és gondolataink, és bár szokásaink, táncaink részleteikben néha nagyon is különböznek, mégis felismerjük őket mieinknek, egyformán részei közös örökségünknek.
Ez a műsor úgy szórakoztat, hogy közben gondolkodásra sarkall.

 

Szeptember 19. péntek 19.00
Vándorúton Programok

 

A magyar tájegységek táncdialektusai
A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncszínházi előadása

 

Belépő – elővételben: 1.500 Ft, a helyszínen: 1.800 Ft, Eger Városkártyával: 1.000 Ft Helyszín: Bartakovics Béla Közösségi Ház 

Kapcsolódó képek

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo