Tekintse meg
Wellness és Hotel kínálatunkat!

info@hotelklaszter.hu +36 70 433 5917

Ünnepi hosszú hétvége

További ajánlatok

Wellness hétvége

Tokaji Szüreti Napok 2015

A tokaji borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. Idén október 2-4. között kerül megrendezésre a Tokaji Szüreti Napok. A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei rendezvény is rengetek programmal várja a városba érkezőket.

Részletes program:

2015. október 2., péntek

 

16:00-17:00 A tokaji Művészeti Alapiskola néptáncosainak és népzenészeinek műsora - Kossuth tér

A tokaji néptáncosok Réthiné Muha Krisztina vezetésével évről -évre szebb sikereket érnek el a Művészeti Alapiskola keretei között. A népzenei tanszakot Dr. Kolozsiné Takács Éva vezeti: citerások, furulyások muzsikálnak az együttesében.

 

17:00-18:00 Fourtissimo - Kossuth tér

Nehéz szavakkal bemutatni a zenekart, leírni azt az utánozhatatlan érzést, amely a színpadról árad, amikor felcsendül a zene és beindul a varázslat. A Fourtissimo frontemberei, a Kuna testvérek szinte egy emberként szólnak a közönséghez, Valéria énekhangja, a fiúk hangszerjátéka a nézők lelkéig hatol, és az összetartozás érzése hamar magával ragadja a hallgatóságot is. A több mint negyed százados zenei múlttal rendelkező művészek páratlan virtuozitással szólaltatják meg hangszereiket, és ötvözik előadóművészi tapasztalataikat, hogy a közönség minden tagja részesülhessen a ZENE elsöprő erejéből. Számos komoly-és könnyűzenei sikerrel a hátuk mögött most egy újabb kihívás elé néznek: a 60-70-es évek jazzrock legendáinak nyomdokain indultak el, hogy újból előtérbe kerüljön ez a nálunk méltatlanul háttérbe szorult műfaj.

 

18:00-19:00 Kertész Ricsi - Rákóczi Pince

Színészből lett komédiás, ismerős hangú vicces ember. A színpad iránti elkötelezettsége már gyerekkorában elrendeltetett, és pályamódosítása ellenére sem múlik. Thália istennő reformer lelkű apostola, rádiós műsorvezető, állomáshang, egy hírszerkesztő angoltanárnő férje, nem mellesleg boldog apuka. A főiskola felvételi bizottságát is megnevettette, de ezt ott nem jelentett sikert. A vidéki emberek városi hangja, a nagyvárosban élő falusi legény. A szolgálati halottaskocsi vidám lelkű idomárja, a Mozsi-gyászoló locsolkodó-bajnok, az ibrányi Ricsifiú élethű mása, a Dumaszínház egyik legújabb felfedezettje, Kertész Richárd.

 

19:00-21:30 Kasza Tibi és zenekara - Kossuth tér

Énekes, zeneszerző, fotós, producer. Már egész kiskorában vonzotta a színpad, a színjátszás, a zene. A középiskolát a szentesi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatán végezte, ahol ahol egy iskolai előadóesten Lajtai Katival lépett fel.  1996-ban az érettségi után mindketten a budapesti Toldi Mária Musical Stúdió növendékei voltak. Tibi elõször színész akart lenni, végül a zeneszerzés mellett döntött. 19 évesen költözött fel Budapestre, ahol egy stúdiót rendezett be. Itt több produkciónak is készített lemezt hangszerelt, dalokat írt. 20 évesen megírta élete első versenydalát mellyel megnyert egy országos táncdalfesztivált.

 

21:00-22:00 Barabontó - Kossuth tér

Barabonto zenekar a magyar népzenei, rock, ska, punk, balkán műfajokat egybegyúrva alkotta meg sajátos stílusát, mely fesztivál-hangulatú szórakozásra ösztönzi a közönséget. Az együttes a sokféle egyéniség és zenei stílus harmonikus egységét valósítja meg, mely árasztja magából a természetes jó hangulatot. Zenéjükkel nem titkoltan kifejezetten a hazai közönséget szeretnék jó kedvre deríteni, mert teljes egyetértésben hisznek a zene mindent feloldó, pozitív erejében.

 

23:00-         DJ Graffy - Kossuth tér

2008-ban megvette az első cd lejátszóját és keverőjét. A zenélés egyenlőre csak privát bulikban valósult meg, önbizalom hiány miatt. A barátai és felesége biztatására pár éve belevágott a közepébe és nyilvános helyeken is vállalt fellépéseket valamint több versenyen is indult, melyeken eredményesen is szerepelt. Fő zenei irányzata a tech-house és a house, de széles körben feszegeti a határokat, néha egészen visszafogottan a deep-house-ig, vagy akár súrolva a techno fémes vonalát. Mindig az egyéniségre törekszik és keresi az újdonságokat, új kihívásokat. Folyamatosan fejleszti mind szellemi képességét, mind technikai felszerelését. A szettjeiben próbál minél szélesebb kört megfogni-megmozgatni, ezért elég kalandos, színes a zenei világa, természetesen a határokon belül.

 

2015. október 3., szombat

11:00-12:00 Fotópályázat Tokaj-Hegyaljáról - Dufart Borklub

A Hegyalja.info, Tokaj-Hegyalja turisztikai portálja fotópályázatot hirdet. A pályázat címe: Fotózz Tokajit! Műfaji megkötés nélkül, bármilyen képpel lehet nevezni, ami a pályázat kereteibe az alkotó megítélése szerint beleillik, legyen az Tokaj-Hegyaljai táj, portré, innen származó bor, vagy bármi más. Bárki - amatőr és hivatásos fotósok is- nevezhetnek, erre vonatkozóan nincs megkötés.A pályaműveket digitális formában várjuk, a zsűri által legjobbnak ítélt képekből kiállítást rendezünk Tokaj főterén a Dufart Bor Klubban.
Nevezési díj nincs!
Információk, nevezési lap letöltése itt.

 

12:00-13:00 Térzene fúvószenekarral - Kossuth tér

 

13:00-14:00 Magyar nóta és operett - Kossuth tér

 

13:00-14:00 Akusztikus élőzene - Dufart Borklub

 

14:00-15:00 Szüreti felvonulás - Kossuth tér

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok jelenleg a borvidék legnagyobb szőlő és borkultúrához kapcsolódó fesztiválja. A fesztivál csúcspontja, és legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvénye a Szüreti Felvonulás.  A felvonulók: fúvószenekar, néptánccsoportok, kisbíró, szőlőkorona vivők, a szőlőművelés fázisait bemutató csoportok, fogatok, hintók stb. A felvonulásra és az azt követő színpadi szereplésre meghívást kap Tokaj-Hegyalja valamennyi települése.

 

17:00-19:00 Nóta karaoke - Kossuth tér

A nóta, a népdal a magyar kultúra fontos értéke, a magyarok szórakozásának egyik “ősi” formája. A közös éneklés összekovácsolja az embereket, jó hangulatot teremt és baráti légkört varázsol. A vállalkozó kedvűek dalolhatnak magyar népdalokat, nótákat, közismert operett slágereket és régi magyar filmzenéket. Az sem baj, ha egyáltalán nem ismerik a dalokat, a háttérben kivetített szöveg és a műsorvezető-házigazda segítségével percek alatt megtanulhatnak és elénekelhetnek dalokat. Nálunk élő cigányzenekar húzza a talpalávalót! Az énekelni vágyó bemondja a nóta címét, a zenekar játszani kezdi, míg a kivetítőn folyamatosan olvasható az adott dal szövege.A látványt egy különleges programot vetítő VJ teszi teljessé.

 

19:00-20:30 Szt. Martin koncert - Rákóczi Pince

Először trombitán, majd 18 évesen szaxofonon. Ez utóbbin, a nagy kedvencen tökéletesítve és pánsípon továbbfejlesztve. Nem bírom a kötöttséget, érdekel minden! Érdekelne! Az idővel jó barátságban voltam (remélem), most meg vagyok is (remélem), kipróbáltam volna életem során mindent, amit csak lehet, meg amit nem azt is, a gyermekkori tisztasággal, csínytevéssel, félelemérzet nélkül. Szüleim, nővérem, tanáraim és a körülöttem levő felnőttek próbáltak irányítani. Néha kihúztam a gyufát, de odáig nem jutottam, hogy meg is gyújtsam. Gyakoroltam, fújtam a trombitát: Telemann szonáta, Bernhard, J. Haydn és sok-sok kalsszikus.

 

20:00-21:30 Kelemen Kabátban - Kossuth tér

A Kelemen Kabátban 2011-ben debütált az időközben kultikus pophimnusszá vált Nyári Dallam című trashpop / eurodance dalukkal. A tagok, M-Papa, Szerecsenkirály valamint az Irie Maffiából is ismert Jumo Daddy a formáció berobbanása óta bombasztikus sikernek örvendenek: számtalan jól ismert, rongyossá játszott dalt, klipet és teltházas koncertet tudhatnak maguk mögött. A Kelemen Kabátban sikerének titka a humoros, karakteres dalszövegek és a sokszínű zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik, mely leszámol az egysíkú, kategóriákba zárt zenei hozzáállással.

 

22:00-24:00 Szívtiproll - Kossuth tér

A Szívtiproll együttes 1991-től működő  6 fős zenekar. FONTOS! Ez élő zene. Zenekarunkat fiatalos és dinamikus megjelenés jellemzi. Stílusunkat összefoglalva a retró zene vonalba sorolhatjuk magunkat, mivel a régi időktől, napjaink legismertebb dalai szerepelnek zenei palettánkon. Rengeteg koncert, utcabál, szalagavató, (esküvő) és állandó klubokban fellépő zenekar vagyunk. Az ország nagyon sok helyét bejártuk, de legfőképpen Nyíregyháza és vonzáskörzetében tettük le a névjegyünket. Felléptünk nagyon sok ismert előadó társaságában.

 

2015. október 4., vasárnap

09:00-18:00 A Tokaji Vár Napja - Tokaji vár

A több, mint 300 éve lerombolt és azóta csipkerózsika álmát alvó tokaji Rákóczi vár régészeti feltárása 2007-ben kezdődött meg és immáron hatodik évadánál tart. Az ásatások bebizonyították, hogy ez a hajdan méltán híres vár ma is kiemelt figyelmet érdemel, hiszen három méter széles, feltárt falaival és a föld mélyéről előkerülő értékes leletanyagával felejthetetlen élményben részesíti a látogatókat   Hogy mindennek Ön is részese legyen – jöjjön el családjával várnapunkra és fedezze fel a Felvidék védőbástyáját – Tokaj Várát! A programok nagy része ingyenes, de ha segíteni kívánja a szűkös anyagi keretekből zajló ásatásokat és Tokaj Várának megújulását, akkor a helyszínen adományival ezt megteheti. Nekünk minden forint aranyat ér! De ha erre nincs lehetősége, akkor is garantált a jó hangulat!

 

11:00-13:00 Ízes Örömest - Dufart Borklub

Egyedi házi lekvárok Tokajból - lekvárkóstoló a Dufart Borklubban

 

14:00-15:00 Kései Pincze borkóstolója - Dufart Borklub

5 boros kóstoló a Dufart Borklubban

 

15:00-16:00 Agyagbanda - Kossuth tér

2000 augusztusában, a Diósgyőri várban egy Történelmi Forgatagnak nevezett rendezvényen muzsikusoknak fogadtak meg három fiatal embert (Fehér Zsombor, Námor Csaba, Barsi Csaba), akik öt napon keresztül megállás nélkül muzsikáltak. Sokakat elfárasztottak a zenéjükkel, de még többen csodálták őket, hogy milyen vidámsággal, kitartással, lendülettel zenélnek. Ez indította el a csapatot azon az úton, hogy egyes rendezvények állandó meghívottjai, házigazdái legyenek. A moldvai zenével foglalkozó, moldvai táncházakat tartó formáció, a népzenei keretekből kilépve, szívesen játszik közismert nótákat is. Ezzel számtalan vidám, mulatós, szórakoztató pillanatot szerzett a fesztiválok közönségének, és reméljük, hogy fog még sok-sok alkalommal!

 

16:00-17:00 Tompeti és Barátai - Kossuth tér

Tompeti és Barátai - váratlanul jelentek meg a színen. Közvetlenségüknek, humoruknak köszönhetően a gyerekek máris barátjuknak fogadták őket. A gyerekek kedvenc Rock & Roll figurája, Tompeti és Csillagszemű 2009 óta szórakoztatja és tanítgatja játékosan a zene nyelvén keresztül a legkisebbeket. A Tompeti - Show egy fergeteges hangulatú, interaktív családi show-műsor sok-sok zenével és érdekes hangszerekkel (afrikai djambe, kazu, gitár, furulya, szájharmónika, mandolin, benjo), jelmezekkel, interaktív és képességfejlesztő játékokkal, tréfás családi vetélkedővel és nyereményjátékkal.

 

18:00-20:00 Magna Cum Laude - Kossuth tér

2000 tavaszán öt vidéki srác alapította Gyulán a Magna Cum Laude zenekart. Zenei célkitűzésük nem volt más, mint egyszerű érzelmekkel, varázslatos dallamokkal átitatott szerzeményekkel lopják be magukat a nagyközönség szívébe. A zenekar nem állt be a sorba, dacolva a bevált sablonokkal, valódi értékeket hordozó, sajátos zenei világot alakítottak ki maguknak.

 

Forrás: tokaj-turizmus.hu

Kapcsolódó képek

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo