Észak-Magyarországon számos élményben lehet része az ide látogatónak.

Ebben a régióban mindenki talál a számára megfelelő programot. Legyen szó szervezett kirándulásról, sport programokról, gyógyturizmusról, gasztroturizmusról, vagy kultúráról.

 

Kiemelkedő vonzerő többekközt a gyógyturizmus és wellnessturizmus:

Világviszonylatban kiemelkedő magyarországi gyógyvíz készlet különleges turisztikai vonzerőnek számít. Gyógyvizes hőforrások az észak-magyarországi régiójában is előfordulnak, és számos gyógyfürdőt és strandot táplálnak. Ezáltal a nemzetközi gyógyturizmus egyik közkedvelt célpontjaivá válhattak. Mindezeken felül a Mátra és Bükk a téli sportok mellett klimatikus helyeket rejt magában.

 

Gasztroturizmus, borturizmus:

Magyarország egyik fő turisztikai nevezetessége a nagy hagyományú borkultúra. A legismertebb borvidékek közé tartozik a tokaji, egri borvidék is.

Híres pincesorrá vált az egri Szépasszonyvölgy ezáltal az Egerbe látogatók körében kihagyhatatlan úticél. A borvidék közelében - Andornaktályán, Egerszalókon, Feldebrőn, Noszvajon, Ostoroson, Verpeléten – is kiváló pincéket találhatunk és kitűnő borokat kóstolhatunk.

 

Észak-Magyarország bővelkedik világörökségekben is:

- Hollókő ófalu és táji környezete (1987)

- Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai (1995)

- A Tokaji történelmi borvidék kultúrtáj (2002)

- A matyó népművészet – egy hagyományos közösség hímzéskultúrája (2012)

 

A Turisztikai Hotel Klaszter segít eligazodni az észak-magyarországi turisztikai választék minden formájában, hiszen szálláshelyek kínálatában és bármilyen jellegű program megszervezésében hatékony partnerré tud válni.

Elérhetősség:

E-mail: info@hotelklaszter.hu

Telefonszám: +36 70 433 6183