Hírlevél

Érdemes feliratkozni a legfrissebb információkért

Gál Tibor Pincészet
Észak-Magyarország régió, Eger

20140606-1683_q0c9.jpg
20140606-1904_dkgm.jpg 20140606-1926_q7v6.jpg
A Gál Tibor Pincészet 1993-ban alakult Egerben a Verőszala útcában. Gál Tibor elsőként ismerte fel a terroir típusú borászkodás jelentőségét. Szakmai tapasztalata alapján felkutatta Eger legérdekesebb és legjobb fekvésű dűlőit, majd a fajták és a klónok kiválogatása után három hullámban (1997, 1999, 2002) telepített összesen több mint 40 hektár szőlőt. 
 
2005. február 10-én az alapító Gál Tibor dél-afrikai szaktanácsadói munkája során tragikus hirtelenséggel elhunyt, ezután családja vette át a birtok irányítását. 2011-ben a pincészet megsegítésére két csendestárs érkezett, akik célul tűzték ki Gál Tibor munkásságának továbbörökítését. Ettől az évtől a birtok szakmai vezetését ifj. Gál Tibor vette át, aki külföldi és hazai tapasztalatai felhasználásával, a pincészet csapatával tervbe vette, hogy az ültetvények központjában létrehoz egy modern feldolgozót, valamint a turizmus fellendítésére és az Egri Bikavér hírnevének erősítésére megálmodott egy attraktív a mai kor szellemiségének megfelelő modern Bikavér múzeum és az ezt kiszolgáló egységek létrehozását. Büszkék vagyunk a múltunkra, és büszkék szeretnénk lenni a jövőnkre is, ezért az újjáépítés elkezdődött… 
 
A Gál Tibor Pincészet az egyedi stílusú Egri Bikavér hírnevének visszaállítása, valamint az új fehér cuvée, az Egri Csillag sikeres piacra juttatása mellett célul tűzte ki egy világszínvonalú, de helyi értékeken alapuló pincészet és ökológia birtok létrehozását. 
 
Filozófia
A magyar borágazatnak drasztikus változáson kell átesnie. Ki kell, hogy alakuljanak a borvidéki stílusok, autentikus, egyedi íz világgal rendelkező borok. Ezek száma borvidékenként csak néhány lehet. Nem tudunk hitelesen képviselni a világban pincészetenként 10-15 féle bort, 5-6 termékcsaládot. 
 
Eger jó úton halad ebben a stíluskialakításban. Megszületett az Egri Csillag, a Bikavér fehér párja. Mi nem csak örülünk ennek, hanem hiszünk is benne. Olyannyira, hogy elsőként köteleztük el magunkat ezen két bor mellett. A Gál Tibor Pincészet leszűkítette a portfóliót összesen 3 borra, melyek közül csak 2 lesz egri, nevezetesen a Csillag és a Bikavér. 
 
Hiszünk a tiszta és egyértelmű üzenetben. 
Hiszünk a kreatív és odaadó munkában.
Mint, ahogy az idézet is mondja:
„dolgozni csak pontosan szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes…”
 
FÚZIÓ
GÁL TIBOR
 
2014 tavaszán a 20 éves Gál Tibor Pincészet jóvoltából egy teljesen egyedülálló, 1400 m2 alapterületű komplexum nyitja meg kapuit. Borbár, bisztró és egy új, innovatív Gál Tibor Pince– ez a Fúzió. 
 
Borbárunkban a Gál Tibor borokon kívül kaphatóak számos egri borász különleges tételei. Szakmai kóstolóink során lehetősége nyílik a látogatóknak a „saját Egri Bikavérük” házasítására is.
 
Pincelátogatással, muzeális tételek megtekintésével, és felkészült kollégáink szakmai bemutatóival tesszük majd feledhetetlenné az élményt, emellett a Fúzió saját konyhájában elkészített ételek izgalmas kulináris élményt jelentenek majd. Cégek számára külön termünkben lehetővé tesszük konferenciák lebonyolítását, biztosítva számukra a megfelelő technikai hátteret.
 
A Fúzió Eger belvárosában, a sétáló utcától 50 méterre, a Dobó István tértől pedig 5 percnyi sétára, a Csíky Sándor utca 4-10. szám alatt található.
 

Kérdésével, észrevételeivel kapcsolatban kollegáink készséggel állnak rendelkezésére. Egyéni ajánlatot, céges rendezvények, konferenciák, ajándékutalványok gyors és teljeskörű ügyintézése, kidolgozása az Ön személyes igényeinek megfelelően díjtalanul!

Válasszon a lehetőségek közül

  • Küldés

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo