Hírlevél

Érdemes feliratkozni a legfrissebb információkért

Közös online vendég - és partnerszolgáltatás koordináló rendszer kialakítása UNIÓS PROJEKTBEN Észak-Magyarország turizmusáért

Turisztikai Hotel Klaszter uniós projekt keretében fejleszti az Észak-Magyarországi Régió idegenforgalmát, kifejezetten szálláshelyekkel együttműködésben a régió borászati és részben gyógy és egészség turizmusát.

 

 

A Turisztikai Hotel Klaszter 2012. májusában megalakult szervezet, a klaszter menedzsmentjét egy koordináló cég, a Travel Online Kft. végzi. Habár az egész országból lehetséges csatlakozni, tagjainak többsége az Észak-Magyarországi Régióból származik, így induló klaszterként alapvető célkitűzése a régió borászati és részben gyógy-egészség turizmusának fejlesztése. 

 

Ennek érdekében egri klaszterirodájában egy koordináló központot hoz létre a tagcégek idegenforgalmi tevékenységének összehangolása érdekében.  A tagok többsége wellness hoteleket üzemeltető, valamint a borászati ágazatban dolgozó cégek, de társultak a célok érdekében velük együttműködni kívánó informatikai és más cégek is. 

 

A klaszter menedzsment szervezete 2012. őszén sikeres pályázatot nyújtott be az Észak-Magyarországi Operatív Program „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése” című konstrukciójára. Az ÉMOP-2.3.1-12-2012-0007 sz. projektben elnyert támogatás 55 M Ft, amely az összes költség (64,7 M Ft) 85%-a.

 

A 2013. áprilisban induló, kétéves projekt keretében egy régiós vendég- és partnerkoordináló rendszert szeretnének létrehozni, valamint a tagcégek által ajánlott régiós idegenforgalmi lehetőségek széleskörű marketingjét kívánják megvalósítani. A projekt régióbeli megvalósítása után a módszereket szeretnék továbbfejleszteni és országosan is alkalmazni.

 

Sajtóközlemény - 2013/ 03/ 11

Kapcsolódó képek

logo logo logo logo

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo