Hírlevél

Érdemes feliratkozni a legfrissebb információkért

Turisztikai fejlesztések UNIÓS pályázatból Észak-Magyarországon

Az Új Széchenyi Terv keretében nyert pályázatból fejlesztette az ÉMOP-2.3.1-12-2012-0007 sz. projekt keretében turisztikai szolgáltatásait és marketingtevékenységét Észak-Magyarországon a Turisztikai Hotel Klaszter.  
 

A Travel Online Kft, a klaszter management cége a „Közös online vendég-és partnerszolgáltatást koordináló rendszer kialakítása Észak-magyarország turizmusáért” című pályázattal 55.027.300 Ft összeget nyert az Új Széchenyi Terv keretében. 

 

A szervezet célja Észak-Magyarország kiemelkedő szolgáltatásainak, termékeinek összehangolása, a bor-, gyógy-, egészség- és wellness turizmus értékesítésének elősegítése és ezen területek marketingszolgáltatásának fejlesztése, keresettségének növelése, pozicionálásának megerősítése volt a belföldi és a nemzetközi piacon egyaránt, a régió vendégforgalmának növelése érdekében.

 

A turistaelérést informatív és dinamikus online és offline kommunikációval valósították meg. A klasztert, tagjait, partnereit, azok szolgáltatásait, termékeit interaktív, hazai és nemzetközi szinten bemutató weboldalt, és egy közös vendég- és partnerkoordináló rendszert hoztak létre az eredményes és a hatékony hosszú távú működés érdekében.


A klaszter működésével, a szolgáltatói szektor összefogásával, az egyéni marketing költségek mértékének fenntartása mellett nagyobb célcsoport vált elérhetővé, ami a tagoknál és partnereknél forgalomnövekedést eredményezett. A klaszter nemcsak a hozzá kapcsolódó vállalkozások számára volt előnyös, hanem a régiónak is kedvező, mivel a több vendég nagyobb fogyasztó réteget jelentett, a további vállalkozások forgalmára is hatást gyakorolt. 

 

A pályázatból eszközbeszerzés is történt, kültéri élményfotó készítő média terminálokat vásároltak és telepítettek Észak-Magyarország 8 különböző forgalmas turisztikai pontján. Laptopokat, webkamerát, headsetet, pendrive-ot, nyomtatót, lamináló gépet finanszíroztak Uniós támogatás segítségével, mely eszközök által a klaszter management távoli eléréssel, online is el tudta végezni értékesítési, szervezési munkáját a sok hazai és külföldi kiállításokon való részvétel mellett. A beszerzett projektor szintén a rendezvényekhez nyújtott segítséget. 

 

A Turisztikai Hotel Klaszter a pályázat által összesen 55 M Ft támogatást nyert, amely az összes költség (64,7 M Ft) 85%-a. A közel 10 millió forint pályázati önerőt a klaszter management cége, a Travel Online Kft biztosította. A fejlesztés átfogó célja Észak-Magyarország egész évben történő népszerűsítése, a célcsoportok bővítése, a vendégszám és a vendégéjszakák növelése, mindez által a térségi GDP növelése, mely a hosszútávon fenntartható turizmust segíti elő.

 

Megjelent sajtóközlemények:

Eupályázat.blog

EU Pályázati Portál

OperatívProgram.hu

 

Kapcsolódó képek

logo logo logo logo

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo