Hírlevél

Érdemes feliratkozni a legfrissebb információkért

Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület
Észak-Magyarország régió, Gyöngyös

Segway
Sástó Kozmáry kilátó Kékestető Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület
MÁTRA, élmény minden évszakban 
 
Mátrában található Magyarország két legmagasabb hegycsúcsa, a Kékes (1014 m) és a Galya-tető (965 m).
Gyöngyös, a Mátra fővárosa, 1334-ben kapott városi rangot Károly Róbert királytól. Gyöngyös - a közeli Mátrafüreddel, Mátraházával, Sástóval és Kékestetővel együtt - ma Magyarország egyik legkedveltebb üdülőhelye, ahol májusban bornapok, augusztusban nemzetközi néptánc fesztivál és szeptemberben szüreti multasággal, borkóstolóval várják a látogatókat.
 
Az Orczy-kastélyban található a Mátra Múzeum, a kiemelkedő értékű a természettudományi anyaggal. A kastély épületében továbbá vadászati és helytörténeti gyűjtemény található.A Ferences rendház és műemlékkönyvtárban a tizenhatezer kötetes könyvtár a középkori magyarországi ferences rend máshol elpusztult könyvtárainak anyagát mentette meg.
 
Fantasztikus gyerekprogramokat kínál a város határában húzódó gyöngyösi Állatkert.A Mátra Múzeum mellett induló kisvasúttal Mátrafüredre vagy Lajosházára érünk el. Útközben ajánljuk a farkasmályi borospincéket, ahol a mátrai borvidék jellegzetes borait kóstolhatjuk.Mátrafüredről könnyű kirándulással elérhetjük a Bene-vár romjait, a Muzsla-kilátót, Kozmáry-kilátót, a Máriácskát, vagy a Rákóczi-forrást. 
Keressék fel a Palóc néprajzi magángyűjteményt és palóc baba kiállítást is. 
 
Mátrafüredről Mátraháza irányába érkezünk Sástóra. A hazánk legmagasabban fekvő taván csónakázhatnak és utána a mátrai panorámában is gyönyörködhetünk. Ma már 650 km-es turistaút-hálózat várja a kirándulókat a Mátrában, akár könnyű sétára, akár nehezebb túrára vállalkozunk, érdemes előtte a „Túratervező” oldalra kattintani! A sástói kőbányában található az Oxygen Adrenalin Park, ahol téli-nyári bobpálya és extrém szabadidőpark is várja Önöket! Mátraházára érkezve felkereshetjük Assisi Szent Ferencnek emléket állító „Naphimnusz parkot”. A klimatikus üdülőhelyet elhagyva hazánk legmagasabb pontjára érkezünk, az 1014 méter magas Kékestetőre, amely a természetjárók, a kirándulók, a gyógyulni vágyók és a síelők paradicsoma. 
 
A high tech túrákat kedvelőket a Mátrafüredi Hegyi Sportok  Bázisa garantált élményekkel várja: segway túrák, monsterroller, e-bike, montaincart, shredder túrák.

Kérdésével, észrevételeivel kapcsolatban kollegáink készséggel állnak rendelkezésére. Egyéni ajánlatot, céges rendezvények, konferenciák, ajándékutalványok gyors és teljeskörű ügyintézése, kidolgozása az Ön személyes igényeinek megfelelően díjtalanul!

Válasszon a lehetőségek közül

  • Küldés

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo