Hírlevél

Érdemes feliratkozni a legfrissebb információkért

Global Wellness Day - Én igent mondok!

Élmények és értékek Magyarországon – a Turisztikai Hotel Klaszter szlogenje ez alkalommal nemcsak Magyarország értékeire hívja fel a figyelmet, hanem arra, hogy milyen fontos manapság a „jóllét” fogalma. A Global Wellness Day- hez csatlakozva ajánljuk olvasóink figyelmébe az alábbi cikket.

 

A wellness egy életérzés, egy iránymutatás a mindennapokban. Nem feltétlenül kell anyagiakban megmutatkoznia. Természetesen remek program egy wellness- hétvége az egészség jegyében, de a wellness a mindennapokban is beköltözhet otthonunkba, életünk részévé válhat, anélkül, hogy mélyen a pénztárcánkba nyúlnánk.


Csak képzeljük el, milyen lenne az életünk stressz nélkül. Íme néhány tanács, amitől jobban érezhetjük magunkat, ami segít kikapcsolni, más szemszögből szemlélni a világot:
Szánjunk magunkra naponta legalább 10 percet, amikor elcsendesedhetünk, kizárhatjuk a külvilágot és kicsit fellélegezhetünk, a gondokat félretéve a saját álomvilágunkba térhetünk. Csak 10 percre hunyjuk le szemünket és képzeljük el magunkat egy bennünket pozitív energiával ellátó helyzetben – tengerparton napfürdőzés közben vagy a saját rajzfilmünkben, képzeljünk magunk elé színeket, állatokat, a természetet- annyi minden lehetséges.


Találjuk meg minden napban a szépséget, a jót. Csodálkozzunk rá a minket körülvevő dolgokra, színekre, illatokra… 
Ne csak elvárjunk, adjunk is. Egy mosoly, egy apró figyelmesség nem kerül semmibe, viszont meghálálja magát.
Legyünk türelmesebbek – magunkkal, a családtagokkal, a munkatársakkal – hisz mind egy cipőben járunk, próbáljuk könnyebbé tenni egymás, s ezáltal a magunk életét is azzal, hogy türelemmel fordulunk a másikhoz.
Foglalkozzunk többet a számunkra igazán fontos dolgokkal. Hisz ez az, ami feltölt, ez az, amiért élünk.
Legyünk többször őszinték! Magunkhoz, a kényes helyzetekben, amikor könnyebbnek látszik ferdíteni… ez sok stresszt levesz az ember válláról.


Térjünk ki az aktív regenerációs lehetőségekre is a mindennapokban:
Lift vagy lépcső? Ha megtehetjük, inkább a nehezebb utat válasszuk, utána következik a jól megérdemelt érzés, hogy ma is tettünk valamit a fizikai egyensúlyunk megőrzése érdekében.
Egészséges étkezés – válasszunk egészséges ételeket, kerüljük a cukros táplálékot – ezeket a tanácsokat hallhatjuk a legtöbbször. Viszont a szervezet számára is fontos a rendszeresség, ez is az egészséges táplálkozás része. Együnk többször kevesebbet, így nem terheljük le a szervezetünket, fittebbek leszünk.


Igyunk több vizet! Készítsünk ki az asztalunkra, vagy egy általunk sűrűn látogatott helyre egy üveget, amiből rendszeresen kortyolhatunk.


Sétáljunk többet! Egyedül vagy társaságban, zenét hallgatva vagy megtervezve a következő meetinget, esetleg kitalálni, hogy mit főzzünk vacsorára – sokféleképpen el lehet tölteni a sétára szánt időt, nem fölösleges időpazarlás.

 

Ha csak ennyit megteszünk naponta, már hozzájárulunk a mindennapi wellness- élményhez. Igenis megérdemeljük, hogy jól érezzük magunkat a mindennapokban, a munkában, a kényelmetlennek tűnő helyzetekben. Adjuk meg magunknak a lehetőséget, hogy jobb kedvvel, több energiával tegyünk a máért.

 

Global Wellness Day

Kapcsolódó képek

logo logo logo logo

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo