Látnivaló kategóriák

Keresés

Wellness hétvége

Szarvasi Arborétum
Dél-Alföld - Szarvas


Az Arborétumban megforduló látogatók száma éves szinten 60-80 ezer fő, akik egyénileg, családdal vagy szervezett kirándulás során, csoportosan érkeznek. A látogatható terület 42 hektár, amely erdei utakon vagy szilárd burkolatú sétaúton járható be. A világhírű dendrológiai gyűjtemény mellett lágyszárú növények, gombák és számos zoológiai érték található itt. Az útvonalak a fásszárú növényfajokat jelző táblák segítségével egyedül vagy szakvezetéssel irányítottan járhatók. A látogatók igényeit a kapcsolódó programok (kiállítás, hangverseny, sétahajózás stb.) és a kiegészítő infrastruktúra (esőbeállók, büfé, mosdó, áruda) elégítik ki.
Oktatás
Az Arborétum felsőfokú oktatásban betöltött szerepe meghatározó, hiszen optimális gyakorlati helyszínt biztosít mind a "kertészpalánták", mind a mezőgazdasági mérnökjelöltek számára. Napi kapcsolat van a fenntartó Egyetem és a szarvasi Tessedik Sámuel Főiskola oktatói, hallgatói és az Arborétum munkatársai között, amely egyrészt a - már említett - gyakorlati foglalkozásokra, másrészt a szaktantárgyak elméleti óráinak megtartására irányul.
A felsőfokú oktatás mellett az Arborétum közép- és általános iskolák biológia, földrajz, környezetismeret tantárgyainak oktatásába és erdei iskola programokba kapcsolódik be, valamint aktív feladatot vállal a környezeti nevelés terén is.
Az Arborétum nyári táborok optimális színhelye vagy állomása. Helyet kap itt a természetismereti tábor, a fafaragó tábor és a felnőtt alkotótábor is.
Egy arborétumi séta kapcsán lehetősége nyílik a gyerekeknek, iskolai csoportoknak az új ismeretek rögzítésére egy-egy évszakhoz kapcsolódó feladatlap segítségével.

Szarvasi Arborétum a térképenKérdésével, észrevételeivel kapcsolatban kollegáink készséggel állnak rendelkezésére. Egyéni ajánlatot, céges rendezvények, konferenciák, ajándékutalványok gyors és teljeskörű ügyintézése, kidolgozása az Ön személyes igényeinek megfelelően díjtalanul!

Válasszon a lehetőségek közül

  • Küldés

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo