Látnivaló kategóriák

Keresés

Wellness hétvége

Mátra múzeum
Észak-Magyarország - Gyöngyös


A Mátra Múzeum Gyöngyös keleti részén, a Mátra felé vezető 24. számú út mellett, az egykori Orczy-kastély épületében kapott helyet. Elsősorban a várossal és a Mátra-vidékkel kapcsolatos emlékeket, dokumentumokat gyűjti, egy részüket állandó kiállításon mutatja be.

A múzeum jelenlegi állandó kiállítása tematikailag több önálló részből áll.

A földszinti helyiségekben vadászati és vadászattörténeti tárgyakat, tárlókat láthatunk. Az emeleti termek egy részében természettudományi kiállítás kapott helyet, ahol különleges ásványokat, a Mátrában fellelt kovásodott fatörzseket, különféle kövületeket állítanak ki. A múzeum különlegessége a fedett udvaron felállított mamutcsontváz, mely kb. 80%-ban eredeti csontokból áll. Ez az egyetlen teljesnek tekinthető mamutcsontváz az országban.

Az állandó kiállítás harmadik része a város történetével foglalkozik, bemutatva az egyes korok jellemző tárgyait, dokumentumait. Itt rendezték be azt a külön helyiséget is, amely a gyöngyösi születésű orvos, természettudós és nyelvújító, Bugát Pál munkásságának állít emléket. Szintén az emeleten látható az Orczy-család történetét megörökítő két terem, falait a felújítás során előkerült eredeti barokk falfestmények díszítik.Kérdésével, észrevételeivel kapcsolatban kollegáink készséggel állnak rendelkezésére. Egyéni ajánlatot, céges rendezvények, konferenciák, ajándékutalványok gyors és teljeskörű ügyintézése, kidolgozása az Ön személyes igényeinek megfelelően díjtalanul!

Válasszon a lehetőségek közül

  • Küldés

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo