Látnivaló kategóriák

Keresés

Wellness hétvége

Tropicarium Budapest
Budapest és környéke - Budapest


Az állatkertek célja napjainkban

1. Azoknak az állatoknak biztosít lakóhelyet, melyeknek a természetes élőhelyük megváltozott, sérült (ezt a változást, sérülést sajnos általában az emberek okozzák).

2. Azoknak az állatoknak a szaporítása, melyekből kevés van a természetben, és az állatkertekben született utódok természetbe való visszaszoktatása.

3. Tanulmányozás: az állatok megfigyelése az állatkertekben, bár sokan gondolják azt, hogy az állatkertbe zárt állatok teljesen másképp viselkednek, mint a természetben élők, ebben van is némi igazság; viszont képzeljétek el, hogyan tudnánk meg bármit is azokról az állatokról, melyek a természetben annyira elbújnak, hogy sohasem találkozunk velük? Másrészt nagyon sok ismeretet szerezhetünk az állatkertben született, természetbe visszaszoktatott állatok megfigyelése révén is.

4. Oktatás: nagyon sok ember sohasem találkozna olyan állatokkal, melyek nem ott élnek, ahol ő. Az állatkertekben lehetőség van ezek megismerésére. Az állatokról szóló információk segítségével pedig megismerik és megszerethetik azokat az élőlényeket, amelyektől eddig féltek vagy undorodtak. És megtudhatnak mindent arról, hogy melyik állatfaj van bajban a természetben és miért, és mit tehetnek az emberek, hogy segítsenek megmenteni ezeket a fajokat.

5. Szórakoztatás: a legtöbb ember pihenni, sétálni, nézelődni azaz kikapcsolódni megy az állatkertbe és sokan közülük észre sem veszik mennyi hasznos dolgot tanulnak meg egy állatkerti séta során.

Ezek alapján láthatjátok, milyen sok fontos dolgot tesznek az állatkertek. Az eddig említetteken kívül még a környezet- és természetvédelem oszlopos képviselői is.

Foráás: tropicarium.huKérdésével, észrevételeivel kapcsolatban kollegáink készséggel állnak rendelkezésére. Egyéni ajánlatot, céges rendezvények, konferenciák, ajándékutalványok gyors és teljeskörű ügyintézése, kidolgozása az Ön személyes igényeinek megfelelően díjtalanul!

Válasszon a lehetőségek közül

  • Küldés

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo