Látnivaló kategóriák

Keresés

Wellness hétvége

Hagymási Pincészet
Észak-Magyarország - Eger


A családi vállalkozás elindításához az alapot egy szűk öt hektárnyi szőlőterület adta. Eleinte nagyobb borászati vállalkozásokat láttunk el kész borral, majd egyre többet értékesítettünk saját csatornákon keresztül. Közben bővült a szőlőterület, mára elérte a 27 ha -t, amely négy mintegy 5-8 ha-os tömbökben  terülnek el. Főbb fajtáink: Olasz rizling, Sárga muskotály, Leányka, Rajnai rizling, Chardonnay, illetve Kadarka, Menoir, Syrah, Pinot noir, Cabernet franc, Cabernet sauvignon  és Kékfrankos. Üzemi szőlőfeldolgozó pincészetünk Egerben a Kőkút úton található,ahol a szőlőfeldolgozáson keresztül ,borérlelésen át a palackozásig mindent itt egyhelyben végzünk,munkatársak segítségével.Pincészetünk egy 210 m2-es modern klimatizált ,épített feldolgozóból és a szervesen hozzá kapcsolódó hagyományos tufapincéből áll.
 
Ehhez kapcsolódik szervesen vendéglátó borozónk a HAGYMÁSI BOROZÓ , mely a Szépasszony-völgy (19-es pince)egyik legszebb és leglátványosabb pinceborozója. A két szintes  galériás borozóban akár 100 főt is le tudunk ültetni.Vendégeinket 18 fajta minőségi borral,2 fajta pálinkával,üdítővel,zsíroskenyérrel, pince lepénnyel és füstölt kecske gomolyával várjuk.A borozás mellett megtekinthetik bormúzeumunkat is .
 
Csoportoknak előzetes bejelentés alapján tematikus kóstolókat tartunk képzett borász vezetésével.
Nyitva egész évben,minden nap 9 órától,zárás a vendégektől függ.
 
A BORMESTER BOROZÓ (45. pince) ,amely akár 120 fő befogadására is alkalmas. Az év minden napján nyitvatartó borozóban nem csak palackozott és hordós borokat,saját szőlőpálinkát értékesítünk ,hanem rég elfeledett egri és más tájak receptjei alapján készült ételeket is.
 
Amennyiben vezetett borbemutatón szeretnének részt venni,ahol nem csak a borokról,hanem a városról és a szőlő-bor kultúráról is beszélgethetünk és befejezésül elfogyasztanának egy éppen a kemencéből kihúzott Ördögtérgyét vagy  egy forró,illatos házicipót ami sült csülköt rejt,vagy akár csak egy friss kecskegomolyás rétest,akkor az elérhetőségeink bármelyikén jelentkezzen.
 

Hagymási Pincészet a térképenKérdésével, észrevételeivel kapcsolatban kollegáink készséggel állnak rendelkezésére. Egyéni ajánlatot, céges rendezvények, konferenciák, ajándékutalványok gyors és teljeskörű ügyintézése, kidolgozása az Ön személyes igényeinek megfelelően díjtalanul!

Válasszon a lehetőségek közül

  • Küldés

© 2014 | Turisztikai Hotel Klaszter - Minden jog fenntartva

logo logo logo logo